6 Kasım 2015 Cuma

Çim tozu



Haziran'da Almanya'ya gittiğimde almıştım bunları #alnatura 'dan. Yazın sadece birkaç sefer kullandım. Bugün "arınma" günü yapınca, dolabın karanlık köşesinden çıkarttım. Suyla karıştırdığım 2 kaşık #buğdayçimitozu içine zerdeçal, karabiber, zeytinyağ ve fondip Evet; bana göre bayılarak içilecek gibi değil ama şifa niyetine 💚 ☘Tazesini sıkıp içmek çok daha faydalıdır muhakkak ama olmadığı yerde bunlar da iş görür diye düşünüyorum. İnternette araştırınca faydalarını, beslenme planına dahil etmeli dedirtiyor: .

➡️Buğday; besin içeriği, hücre yenileme becerisi, temizlik kapasitesi özellikleri yüzünden, “super besin” olarak sınıflandırılır. .
➡️Buğday çimi; vitamin, mineral ve amino asitlerin bütünsel bir kaynağıdır. Vitamin ve mineral içeriği açısından, inanılmaz derecede zengindir. Bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir. .
➡️Buğday çiminin yararlarının bu denli fazla oluşu klorofil bakımından zengin olmasından kaynaklanmaktadır. Klorofilin kanı temizleyerek, vücuttaki zararlı toksinlerden arınmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Klorofil güneşin yaşam veren gücünün bir başka formudur ve “güneş ışığı konsantresi” olarak nitelendirilmektedir. .
➡️ Klorofil, insan kanında oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri olan hemoglobinle benzer kimyasal yapıya sahiptir. Klorofil ağızdan alındığında, kırmızı kan hücrelerine hemen karışırak kanı temizler ve dokuların iyileşme hızını arttırır. Organik olarak yetişen buğday filizleri, 102 doğal mineralin 90 tanesini içerir. Bir bardak buğday çiminde, 5000 mg klorofil vardır. .
➡️Klorofil aynı zamanda, kandaki hemoglobin üretimini artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Klorofilin etkisiyle kandaki hemoglobin oranı artar ve oksijenin transferi kolaylaşır. Buna ek olarak, buğday çimi, vücuttaki serbest radikalleri etkisizleştiren B, C ve E vitamini ve beta karoten formundaki antioksidanlar bakımından zengindir. .
➡️Buğday çimindeki klorofil ve enzimler vücudu ilaç artıklarından ve ağır metallerden arındırır. İç organları özellikle akciğerleri, karaciğeri, böbrekleri ve bağırsakları temizler. Sindirim sisteminde kötü kokuya neden olan bakterileri yok eder. .
➡️Buğday çiminin faydaları sadece yüksek besin içeriğine bağlı değildir, aynı zamanda, hücre rejenerasyonu ve büyüme için gerekli olan protein ve amino asitlerin bütünsel bir kaynağıdır. Birçok vücut geliştiricisi ve spor salonu müdavimi, genellikle arzu ettikleri gelişmiş kaslara ulaşabilmek adına, günlük diyetlerine, en az bir kez buğday çimi suyunu dahil ederler.
➡️Buğday çimi suyu ayrıca kilo sorunu olan ve diyet yapan kişilerin vücudundaki yağ yakışının hızlanmasına olanak sağlar. .
➡️Sıvı oksijenle dopdolu olan buğday çimi, doğanın en güçlü anti kanseri olan ‘laetril’ içermektedir. Bu sebeple müthiş bir kanser ilacı olarak kabul edilir.


Hiç yorum yok: